Veel gestelde vragen

Voor wie is de Keyser Craft Designer App?

Keyser Craft richt zich als cnc bewerker van plaatmateriaal in hout uitsluitend op de professionele markt. Ook ons online kasten-ontwerpprogramma is bestemd voor de professionele interieurontwerper, winkelinrichter, projectinrichter, aannemer, timmerman, meubelmaker of zzp’er in de bouw. Enige vakkennis is noodzakelijk om prettig te kunnen werken met de Keyser Craft Designer App én bij de assemblage van het ontwerp.

Wat kan ik allemaal maken met de Keyser Craft Designer App?

Kort gezegd: alles wat lijkt of afgeleid is van een kast.
Bijvoorbeeld een boekenkast, wandkast, tv-meubel, roomdivider, archiefkast, kledingkast, inloopkast, voorraadkast, badmeubel etc. Maar natuurlijk ook een complete keuken! Of een balie, bureau of sidetable. Of een combinatie daarvan.

Met creativiteit en vakmanschap is veel mogelijk. Bij vragen of voor hulp tijdens het ontwerpen kan altijd contact worden opgenomen met Keyser Craft.

Wat kost de Keyser Craft Designer App?

Er zijn geen directe kosten verbonden aan de installatie of het gebruik van de Keyser Craft Designer App. Ook de demonstratie die wij ter plaatse bij u komen geven is kosteloos. Pas bij productie van uw ontwerp wordt een bijdrage per paneel in rekening gebracht.

Wat heb ik nodig om te kunnen starten?

De Keyser Craft Designer App is een online applicatie, er is dus een verbinding met internet nodig. Het programma werkt in principe op zowel Windows als Mac OS. Computers hoeven niet aan uitzonderlijke specificaties te voldoen, maar belangrijk is wel dat de juiste versie van Oracle Java is geïnstalleerd. Via deze link (opent in een nieuw venster) kan Java worden gedownload.

De ervaring leert dat Java (en daarmee de Keyser Craft Designer App) het beste werkt onder Internet Explorer (Windows) en Safari (Mac OS).

Het programma werkt niet of niet goed op mijn Apple-computer?

Het is ons bekend dat het programma soms kuren vertoont bij het werken op een Mac. Om problemen te voorkomen is het allereerst belangrijk dat de juiste versie van Java met betrekking tot de gebruikte systeemversie van Mac OS geïnstalleerd is. Binnen de Designer App is via de knop ondersteuning (bovenin het menu) met externe tools de functionaliteit van Java te controleren.

Veel vragen over Java en Mac OS worden beantwoord op de speciale pagina op de website van Java.

Neem bij aanhoudende problemen contact op met Keyser Craft, zodat gekeken kan worden naar de juiste oplossing.

Is er documentatie over hoe het programma werkt?

Nee. Er is geen documentatie beschikbaar over het werken met de Keyser Craft Designer App. Het programma werkt intuïtief, bovendien komen wij met alle plezier vrijblijvend bij u langs om het programma te demonstreren en eerste vragen te beantwoorden. Een korte uitleg over de beginselen van het programma is te zien in deze video.

Schroom niet bij vragen tijdens het werken met het programma contact op te nemen met Keyser Craft. Wij helpen graag om de uitgebreide mogelijkheden van de Designer App te benutten.

Wat kost een kast?

Met de Keyser Craft Designer App maakt u maatwerk. Niet alleen de afmetingen, maar ook de keuze in materiaal is vrij. Elke kast is weer anders, elke prijs dus ook. De prijs van een kast is opgebouwd uit materiaalkosten, bewerkingen en een bijdrage per paneel voor gebruik van het programma.

Klik hier (binnenkort mogelijk) om een idee te krijgen van de prijs van een kast in verschillende uitvoeringen.

Hoe krijg ik mijn kast aangeleverd?

Standaard wordt een kast plat op een pallet aangeleverd, compleet met alle toebehoren (zoals deuvels, scharnieren, schroefjes ed) en reeds gemonteerde lades, af fabriek in Zaandam. Assemblage kan door Keyser Craft tegen meerprijs verzorgd worden.

Voor welke verbindingen kan ik kiezen?

Standaard is er gekozen voor deuvels om de kast te verlijmen. Er kan echter ook gekozen worden voor een lijmloze Excenter- of Rafix-verbinding. Hoe deze geplaatst wordt cq zichtbaar is (aan welke zijde), is in te stellen. Klik hiervoor buiten het ontwerp om specificaties voor de gehele kast aan te kunnen passen, inclusief de keuze voor verbinding.

Momenteel (januari 2018) worden meerdere alternatieve lijmloze verbindingen onderzocht, om mogelijk op te nemen binnen het programma.

Met welk merk beslag ed werkt het programma?

Standaard zijn alle scharnieren en lades van het kwaliteitsmerk Blum®.
Scharnieren zijn uitgevoerd met een geïntegreerd Blumotion-systeem (soft close) welke eventueel inactief gezet kan worden. Lades zijn ook voorzien van Blumotion, op verzoek wordt ook Tip On (push-to-open) toegepast.

Het materiaal dat ik wil toepassen is niet aanwezig binnen het programma?

In het programma zit een representatieve selectie aan materialen, maar deze is verre van volledig. Dat is ook niet mogelijk: Keyser Craft is niet gebonden aan een leverancier en kan elk plaatmateriaal van willekeurig welk merk bestellen en bewerken. Geef daarom bij uw aanvraag precies aan welk materiaal (merk en decor) gewenst is.

Voor een juiste verwerking van het ontwerp is met name de dikte van het materiaal van belang. In tweede instantie zijn de beschikbare afmetingen van het gekozen plaatmateriaal bepalend voor de uitvoerbaarheid van een ontwerp.

In uitzonderlijke gevallen wordt op verzoek een gewenst materiaal aan de bibliotheek toegevoegd. Neem hiervoor contact op met Keyser Craft.

Kan ik ook kasten ontwerpen onder een schuine hoek?

Nee. Binnen de Keyser Craft Designer App zijn kasten onder een schuin dak oid niet mogelijk. Wel kan hiermee rekening gehouden worden door bijvoorbeeld één zijde langer door te laten lopen en los (op een ingevulde zaaglijst) extra panelen te bestellen die in het werk meegenomen worden.

Ik ontwerp een keuken. Leveren jullie ook (inbouw-)apparatuur en werkbladen?

Werkbladen van plaatmateriaal zijn door Keyser Craft te bewerken volgens specificaties. Voor alle nauwkeurigheid ontvangen we het liefst een CAD-bestand.

Keyser Craft kan faciliteren in de levering van keukenapparatuur, kranen en spoelbakken. Wij leveren de meest gangbare merken.

Wat als iets niet mogelijk is binnen het programma?

De Keyser Craft Designer App kent veel mogelijkheden maar er zijn ook beperkingen. In dat geval kan het gedeelte dat ‘buiten’ het programma valt zelf bewerkt worden of door de vakmensen van Keyser Craft separaat geprogrammeerd en uitgevoerd worden. Op deze manier is bijna alles mogelijk!

Ik wil in mijn ontwerp een deel selecteren, maar dit gaat niet?

U maakt een selectie door in een gebied te klikken. Door verder te klikken op dezelfde plek wordt een steeds groter of afgeleid gebied geselecteerd. Het kan voorkomen dat de kast al teveel is ‘ingevuld’ en het gewenste gedeelte als zodanig niet meer te selecteren is.

Oplossing: haal een aantal onderdelen die in de weg zitten van uw selectie weg en begin dit gedeelte overnieuw.

Tip: werk van achteren naar voren.

Hoe kan ik de constructie van de kast aanpassen?

Het is belangrijk van te voren goed na te denken over de constructie van de kast. Wilt u de liggende delen tussenliggend hebben? Of het plafond juist opliggend en de bodem tussenliggend?
Bij het starten van een ontwerp kan een keuze gemaakt worden voor een constructie. Vink hiervoor het vakje ‘Meer opties weergeven’ aan. Of begin met een leeg canvas (haal alle wanden en liggende delen weg) en bepaal zelf de constructie.

Tip: achteraf de constructie aanpassen is vaak niet mogelijk, maak dus de juiste keuze voordat u begint met ontwerpen.

Kan ik ook in één keer iets veranderen aan het gehele ontwerp?

Ja. Klik buiten het ontwerp om in het venster rechtsboven de specificaties voor de gehele kast zichtbaar te maken – vink het vakje ‘Meer opties weergeven’ aan, om alles te zien. Alle standaard instellingen, zoals bijvoorbeeld het materiaal en verbindingen, maar ook de afmetingen, zijn hier aan te passen.
Door een afzonderlijk paneel te selecteren, kunnen specifieke instellingen voor dat paneel bewerkt worden.

Waarom zijn er geen grepen te kiezen in de Keyser Craft Designer App?

De assortiment in grepen is zo enorm, dat besloten is hierin geen keuze te bieden binnen het programma. Wel kunnen de gatboringen (standaard hart-op-hart maten) bepaald en naar wens geplaatst worden, zodat fronten voorbereid zijn voor toepassing van een bepaalde greep.

Er kan ook gekozen worden geen greep toe te passen (de X in het programma). Er kan dan gekozen worden voor een Tip On-sluiting (push-to-open). Geef dit voor deuren aan in het venster rechtsboven. Bij laden dit graag extra aangeven bij bestelling van het ontwerp.

Ook is het mogelijk alternatieve grepen toe te passen, zoals bijvoorbeeld greeplijsten of gefreesde grepen. Houd hier zelf rekening mee in het ontwerp, bijvoorbeeld door fronten korter of langer te maken, of bespreek de mogelijkheden met Keyser Craft. Eventueel worden gedeeltes separaat geprogrammeerd en uitgevoerd.

Knoppen, grepen en greeplijsten kunnen op verzoek door Keyser Craft geleverd worden.

Het programma voert een bepaalde bewerking niet uit?

De Keyser Craft Designer App controleert automatisch of een bepaalde handeling mogelijk is. Is dat niet het geval, dan weigert het programma deze bewerking uit te voeren. Wanneer u zeker bent dat iets desondanks wel mogelijk moet zijn, biedt een ‘work-around’ in sommige gevallen een oplossing.

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Keyser Craft. We kijken dan samen naar een oplossing.

Hoe controleer ik of wat ik heb gedaan goed is?

Keyser Craft maakt de productievoorbereiding toegankelijk. Deze laat, naast de gebruikte materialen, zien of uw ontwerp ook daadwerkelijk kan worden geproduceerd door onze cnc machines.

Ga naar Productie in het menu bovenin en klik op Productievoorbereiding. Een transparante 3D-weergave van het ontwerp is zichtbaar, inclusief alle verbindingen en accessoires. Controleer deze goed op juistheid van hetgeen gewenst is. Check eventueel ook de gebruikte materialen. Pas waar nodig het ontwerp aan.

Wanneer er geen 3D-weergave volgt, verschijnt een melding in beeld welk deel om het ontwerp voor conflicten zorgt. Bekijk deze en pas het ontwerp aan.

Wat zijn de kosten voor het produceren van mijn ontwerp?

Binnenkort hopen wij de prijsberekening in de Keyser Craft Designer App werkend te hebben – momenteel werkt deze niet en zijn de getoonde bedragen niet juist! Vraag met een mailbericht een offerte aan voor uw ontwerp. Geef duidelijk voor welk ontwerp (naam) een aanbieding gedaan moet worden, u ontvangt dan op korte termijn een offerte.

Kan ik zelf materiaal aanleveren?

In de prijsberekening wordt standaard rekening gehouden met de levering van materiaal door Keyser Craft. In veel gevallen is dat niet alleen voordelig, maar vooral heel makkelijk. Eigen materiaal kan in overleg echter ook altijd aangeleverd worden.

Wat is de levertijd van mijn ontwerp?

Nadat akkoord is gegeven op de offerte, wordt een factuur aangemaakt. Bij betaling van de eerste 50% worden materialen besteld en de productie ingepland. Zodra de materialen bij Keyser Craft gearriveerd zijn, kan +/- 3 weken aangehouden worden voor levering, af fabriek in Zaandam.

Houd er rekening mee dat pas uitgeleverd kan worden als de tweede 50% van de factuur is voldaan.

Ik heb een andere vraag

Neem contact op met Keyser Craft, telefoonnummer 075 670 52 91. Wij zijn met alle plezier bereid om elke vraag te beantwoorden. In voorkomende gevallen komen we bij u langs om samen te zoeken naar een oplossing. Of stuur een mailbericht.